روندی مشابه پانزده سال پیش آیا جنگی دیگر در خاورمیانه در راه است؟

گروه جهان الف،   3960903220 ۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

هنوز هم وقت برای جلوگیری از فاجعه ای دیگر وجود دارد. اما به نظر می رسد، صحبت های ترامپ مبنی بر دادن اولیت به کشور از سوی دولت و خود او، دروغ باشد.

آیا جنگی دیگر در خاورمیانه در راه است؟

دیپلماسی ایرانی: حدود 15 سال پیش در چنین زمانی، ایالات متحده برای جنگ علیه عراق آماده شد. گفته می شد صدام حسین، سلاح های کشتار جمعی در اختیار دارد. جنگ بین ایران و عراق، و تصرف کویت در سال 1990، شکی در خصومت رفتار صدام حسین نسبت به همسایگانش باقی نگذاشت. سابقه حقوق بشر در کشور او بسیار بد بود.

زمانی که در واشنگتن در دولت جورج دبلیو بوش، بحث حمله نظامی به عراق مطرح شد، همه با آن موافق بودند و تفاوت نظرات تنها در زمان و چگونگی آن بود. جنگ اتفاق افتاد و یکی از بدترین فاجعه ها در سیاست خارجی ایالات متحده در دوران مدرن را رقم زد.

اکنون در سال 2017، دشمن ایالات متحده، عراق نیست؛ بلکه ایران است. ایران مانند عراق، به داشتن رفتار خصومت بار، تهدید همسایگان و سابقه نامناسب وضعیت حقوق بشر از نگاه امریکا متهم است. با وجود آنکه ایران از لحاظ برنامه هسته ای، محدود شده است، اما ترامپ دیگر رفتارهای ایران در سرتاسر خاورمیانه را محکوم می کند.

اما آیا جنگ دیگری رخ خواهد داد؟ امید است چنین اتفاقی رخ ندهد، اما هر روز، احتمال به وقوع پیوستن جنگ، بیشتر و بیشتر می شود.

البته رقتار ایران تا حدودی تحریک آمیز است. ایران به توسعه موشک های بالستیک خود ( که البته بدون کلاهک های هسته ای، تهدید محسوب نمی شود) ادامه می دهد، به حمایت از حزب الله که آمریکا بیشتر به خاطر تهدید و به چالش کشیدن اسرائیل آن را در فهرست گروه های تروریستی قرار داده است، ادامه می دهد و از بشار اسد در سوریه حمایت می کند؛ در یمن از جنگ بین حوثی ها و نیروهای تحت حمایت عربستان، حمایت می کند و وضعیت حقوق بشر از نگاه امریکا مناسب نیست.

اکثر کشورهای عربی سنی منطقه، به جز برخی موارد استثنا، با ایران مخالف هستند. عربستان سعودی، با ایران دشمنی دیرینه دارد. و اخیرا بر ایران و دیگر کشورهای عربی که با ایران روابط دارند فشار وارد کرده است.

ایالات متحده نیز در این راستا با عربستان همسو شده است، به طوری که دولت ترامپ از عربستان در جنگ یمن حمایت می کند و و سلاح هایی در اختیار آن قرار داده که موجب تلفات سنگین غیرنظامیان شده است. آمریکا در حالی ایران را رهبر تروریست های جهان می خواند که چشم خود را روی اقدامات عربستان سعودی در حمایت بین المللی تروریسم که از جنوب شرقی آسیا تا دل آفریقا را در بر گرفته، بسته است.

در همین حال، ترامپ علیه قرارداد هسته ای 2015 ایران فعالیت کرده و به رغم مخالفت تمام طرفین امضای قرارداد و آژانس بین المللی انرژی اتمی، اخیرا آن را تأیید نکرده است.

سیاست های ضد ایران دولت ترامپ، شاهزاده سعودی محمد بن سلمان را بیشتر تحریک کرده است. وی علاوه بر تحریم قطر به دلیل ایجاد روابط با ایران، سعد حریری، نخست وزیر لینان را نیز به دلیل نزدیک شدن بیش از حد به حزب الله، گروگان گرفت و تنها به دلیل فشارهای بین المللی وادار به آزاد کردن وی شد.

محمد بن سلمان همچنین به بهانه مبارزه با فساد، و در واقع برای قبضه کردن قدرت، بسیاری از ثروتمندان و شاهزادگان سعودی را دستگیر کرده است. این اقدامات احتمالا عواقب مهم اما منفی، از جمله خطر ایجاد درگیری در خاورمیانه، و درگیری عمیق آمریکا در آن را به دنبال خواهد داشت.

ایالات متحده دارای منافع بنیادین است. آمریکا متعهد به برقراری امنیت در اسرائیل و حفظ جریان صادرات نفت است. این کشور متعهد به ادامه مبارزه علیه داعش و مبارزه با تروریسم در جهان است (که عربستان سعودی مهمترین صادر کننده آن است). آمریکا در حال تلاش برای پایان دادن به جنگ داخلی در سوریه و همچنین محدود کردن نفوذ روسیه در منطقه است که به واسطه اشتباهات خود ایالات متحده در سوریه گسترش یافته است.

هماهنگ کردن سیاست ایالات متحده با نزدیکتر شدن به جاه طلبی های محمد بن سلمان، نه تنها غلط است، بلکه می تواند منجر به یک درگیری بزرگ دیگر در منطقه و در خطر قرار گرفتن هرچه بیشتر منافع ایالات متحده شود.

هنوز هم وقت برای جلوگیری از فاجعه ای دیگر وجود دارد. اما به نظر می رسد، صحبت های ترامپ مبنی بر دادن اولیت به کشور از سوی دولت و خود او، دروغ باشد.

کسانی که نمی توانستند یا نمی خواستند در مقابله با صدام حسین در عراق، منافع ایالات متحده را در نظر بگیرند، به جنگی که می خواستند شروع شود، رسیدند. افرادی که در مواجهه با ایران و عربستان سعودی نیز همان اشتباه را مرتکب می شوند نیز، همان گونه که مایلند، احتمالا نظاره گر آغاز جنگ در این منطقه خواهند بود.

منبع : لوبلاگ

دیدگاه کاربران

کریمی۱۵۰۷۲۷۱۱:۰۵:۲۰ ۱۳۹۶/۹/۴
آمریکا ایران را دشمن درجه یک خود میداند . ولی به دلایل متعددی طی چند سال اخیر اثبات کرده است که قصد و توانایی حمله به ایران را ندارد. لیکن ایران از عربستان نباید غافل باشد زیرا عربستان بعلت دارا بودن خصومت دیرینه با کشور ایران چه در جنگهای نیابتی و چه در کشتار حجاج ایرانی و چه در اجلاس سران عرب خصومت خود را دنبال میکند. نکته ای که ایران نباید از آن غافل باشد این است که عربستان در حال تجهیز ادوات جنگی خود میباشد و پس از احساس برتری نظامی یقینا به ایران حمله خواهد کرد. بنظر من ایران میبایستی با استفاده از تاکتیک نرمش در مقابل آمریکا و همدستان غربی وی خود را برای حمله به آل سعود آماده نماید. نبرد با آل سعود محاسبات آمریکا و صهیونیست را بر هم خواهد زد.مطمئنا آمریکا و اسرائیل بطور مستقیم در نبرد مشارکت نخواهند داشت ولی از کمکهای خود نیز دریغ نخواهند کرد(همچون در حمله عراق به ایران). پس ایران میبایستی تا دیر نشده نبرد را در خاک دشمن شروع کند و اجازه تجاوز به خاک ایران را ندهد. به هر حال هزینه هایی برای ایران خواهد داشت ولی با توجه درگیریهای سیاسی داخل دولت عربستان، آل سعود خیلی زود تضعیف خواهد شد و شکست خواهد خورد .ضمنا بازسازی ویرانیهای جنگ در عربستان نیز برای امریکا و همدستان آن فرصت سرمایه گذاری خوبی خواهد بود اما نتیجه جنگ و عواقب آن برای دولتهای منطقه ای همپیمان عربستان بازدارندگی و توازن سیاسی را در منطقه بدنبال خواهد داشت و دولتهای بعدی عربستان نیز به دنبال تجدید ساختار سیاسی و اقتصادی خود بوده و جنگ افروزی را متوقف خواهند کرد و آرامش استراتژیک در منطقه برقرار خواهد شد. ایران در آسیا و خاورمیانه هم پیمانان خوبی دارد و الان بهترین فرصت استفاده از ظرفیتهای موجود است و تا تجهیزات جدید آمریکایی به عربستان نرسیده باید کار آل سعود را یکسره کند.
ناشناس۱۵۱۳۴۵۰۰:۲۷:۵۵ ۱۳۹۶/۹/۵
عجب کافیست ایران به عربستان حمله کنه بسیاری کشورهای مسلمان این حمله را به جنگ ایران با خانه خدا تعبیر می کنند غافلی ؟!
کیوان سپانلو۱۵۱۲۲۲۲۱:۲۲:۲۵ ۱۳۹۶/۹/۴
با سلام و احترام با تشکر از نگارنده ی این مقاله ، زمانی آمریکا خودش مستقیما وارد جنگ می شد ، مثل ویتنام ویا عراق اما وقتی دید هزینه بر است ، ترجیح داد جنگ ها را به کمک نایبانش ادامه دهد ، شاهزاده های عرب برای حفظ تاج و تخت خود تن به هر کاری می دهند و الان چون موقعیت خود را متزلزل می بینند ، دنبال مقصر می گردند و به جای اصلاح خود ، حالت تهاجمی گرفته اند و چه دیواری کوتاهتر از مردمان مظلوم سوریه و عراق و لبنان و یمن و ایران که تنها کشورهایی هستند که تلاش می کنند خودشان را از یوغ وابستگی به آمریکا نجات دهند. آمریکا ارتش پاکستان و مصر را به عنوان بازوی نظامی عربستان دارد و ما و سایر کشورهای متحد ملقب به کمربند سبز ارتش و بسیج مردمی و شهادت طلب را داریم ، لذا اکنون وظیفه ی دولتمردان است که هر چه سریع تر دست بکار شوند و جلوی برخورد را بگیرند و موازنه ی منفی را و ترویج اقتصاد مقاومتی را تشویق کنند ، چون تجربه نشان داده است که ابر قدرتها تنهابه منافع خودشان فکر می کنند و اگر کشورهای خاورمیانه در گیر جنگ شوند بیش از هر چیز دودش توی چشم خودشان خواهد رفت و بجای خرج کردن ثروت حاصل از فروش ذخایر ملی شان برای ملت آنرا خرج جنگ خواهند کرد و در آینده خاورمیانه ی ضعیف و فقیر توان تبلیغ برای اسلام را نخواهد داشت و خود بخود ابر قدرتها بدون کوچکترین هزینه ای بر خاورمیانه مسلط خواهند شد.
ناشناس۱۵۱۴۰۸۰۷:۲۸:۱۸ ۱۳۹۶/۹/۵
جنگ رو شروع کنند و ببینند که به جز مکه و مدینه، بقیه خاک عربستان هم مثل مناطق بیابانیش میشه شروع کنند و ببینند که ایران، ایران 1359 نیست و هر کاسه لیس بی غیرتی رو که در منطقه آشوب به پا کرده به تلی از خاکستر تبدیل می کنه موشک هایی که به داعش زدیم یک هزارم قدرت موشکی مون هم نبود اگر کور نبودند می دیدند و الان حرف مفت و اضافی نمی زدن
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. کمی دیر نیست؟

  9. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  10. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  11. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  12. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  13. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  18. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  19. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  23. اسراییل چه باید بکند؟ 

  24. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  25. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

آخرین عناوین