آغاز باج گیری از شاهزادگان و بازرگانان بازداشت شده در عربستان

گروه جهان الف،   3960902087

منابع مطلع در عربستان اعلام کردند شاهزادگان و بازرگانان بازداشت شده در عربستان به اتهام فساد، پرداخت مبالغی در برابر آزادی خود را آغاز کردند.

به گزارش صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، باج گیری از شاهزادگان سعودی و بازرگانان بازداشت شده در عربستان آغاز شد.

شبکه تلویزیونی بلومبرگ به نقل از منابع مطلع در عربستان اعلام کرد شاهزادگان و بازرگانان بازداشت شده در عربستان به اتهام فساد، پرداخت مبالغی در برابر آزادی خود را آغاز کردند.

خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ به نقل از منابعی که نخواستند نامشان فاش شود، افزود: بعضی از این شاهزادگان و بازرگانان بازداشت شده که در هتل ریتز کارلتون ریاض نگهداری می شوند، توافقنامه هایی را با مسئولان سعودی امضا کردند تا بخشی از دارایی ها و حساب های بانکی شان را به حساب های دولتی منتقل کنند تا در مقابل، به اتهام فساد محاکمه نشوند.

بلومبرگ نوشت: پیش بینی می شود بین پنجاه تا صد میلیارد دلار از این توافقنامه ها به دست آید.

شاهزاده های بازداشت شده در عربستان سعودی در ازای آزادی پول پرداخت می کنند.
این پایگاه اینترنتی در گزارشی به قلم متئو مارتین و گلن کری نوشت: به گفته برخی افراد مطلع، برخی افراد مظنون در عربستان سعودی که در چارچوب مبارزه اخیر این کشور با فساد بازداشت شده اند، شروع به پرداخت پول برای آزادی خود کرده اند.

این افراد مطلع -که خواستند نامشان فاش نشود- اعلام کردند برخی تجار و مقامات که در عربستان سعودی بازداشت شده اند در حال امضای توافق نامه هایی با مقامات به منظور انتقال بخشی از سرمایه های خود به دولت برای جلوگیری از محاکمه هستند.

این افراد گفتند برخی از بازداشت شدگان در حال انتقال دادن پول ها از حساب های شخصی خود به حساب های تحت کنترل دولت هستند.

این پرداخت ها -که کمتر از یک ماه از زمان بازداشت این افراد صورت می گیرد- نشان دهنده سرعتی است که عربستان سعودی بر اساس آن می خواهد تحقیقات خود را در ارتباط با فساد انجام دهد، روندی که به بازداشت اعضای خاندان سلطنتی و میلیاردرهایی مانند شاهزاده ولید بن طلال در این ماه انجامید. این پاکسازی -در حالی که برخی در عربستان سعودی از ان استقبال کرده اند- سبب ایجاد ابهامات سیاسی در این پادشاهی در زمانی شده است که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی در تلاش برای جذب سرمایه های بین المللی است.

عماد مشتاق کارشناس مسائل سرمایه گذاری در موسسه «کاپریکورن فاند منیجرز» در لندن گفت:‌ «دولت با اقدامات اخیر خود در تلاش برای ارسال یک پیام قاطع است.» او همچنین گفت:‌ «توافق برای انتقال پول یک روش استاندارد برای حرکت رو به جلو در اکثر کشورها محسوب می شود و دارایی های از دست رفته احیا می شوند و این در حالی است که رهبران تجاری اجازه می یابند به مشارکت و متنوع کردن اقتصاد همچنان ادامه دهند.»

مرکز ارتباطات بین المللی دولت عربستان سعودی به درخواست ها برای اظهار نظر در این باره پاسخ نداد.

یک مقام بلندپایه دولت عربستان این هفته گفت مقامات تخمین می زنند بر اساس این توافق نامه ها با افراد مظنون، این کشور ممکن است قادر به احیای پنجاه تا صد میلیارد دلار باشد. اگر آنها بپذیرند، مذاکرات در کمیته ای خاص برگزار خواهد شد تا بر سر جزییات توافق گفتگو شود. این مقام گفت این پرداخت ها بر اساس میزان دارایی هایی صورت می گیرند که مقامات بر این باورند این مظنونان به صورت غیر قانونی به دست آورده اند و شامل همه ثروت این افراد نمی شود.

این سرکوب ها در زمانی حساس برای عربستان سعودی انجام می شود، کشوری که از سال دو هزار و نه با بدترین رکورد اقتصادی رو به روست . اقتصاددانان پیش بینی می کنند این تحقیقات سبب کند شدن روند سرمایه گذاری در این پادشاهی شود و سال اینده رشد اقتصادی عربستان با کاهش مواجه شود.

به گفته افراد مطلع، سعودی های ثروتمند در تلاش برای بازسازی کسب و کارهای خود و محافظت از آنها در زمانی هستند که مقامات سرکوب ها را شدت می بخشند. این پاکسازی همچنین سبب شد شماری از میلیاردرها و میلیونرهای سعودی سرمایه گذاری های خود را در کشورهای همسایه بفروشند و آنها را به صورت پول نقد یا سرمایه سیال در خارج نگه دارند تا در خطر ناشی از اقدامات اخیر عربستان سعودی گرفتار نشوند.