منع ساخت‌وساز در حریم گسل‌های تهران قانونی شد

گروه اجتماعی الف،   3960901291 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در حریم گسل‌های تهران خبر داد و گفت:‌ این قانون برای کلان‌شهرهای مشهد، تبریز و کرج در حال تصویب شدن است.

 منع ساخت‌وساز در حریم گسل‌های تهران قانونی شد

 

به گزارش ایسنا، دکتر علی بیت‌اللهی روز چهارشنبه، اول آذرماه در نشست ارائه یافته‌های علمی تیم تحقیقاتی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به گسل‌های تهران افزود: به منظور ایمن‌سازی، قانون منع ساخت و ساز در حریم گسل‌های تهران را مصوب کردیم.

وی افزود: در نقشه‌های معماری شهرسازی تهران این حریم‌ها مشخص شده است و با این قانون ساخت و ساز سازه‌هایی چون سازه‌های خطرساز، بیمارستان‌ها و برج‌های بلندمرتبه بر روی حریم گسل‌های تهران ممنوع خواهد شد.

بیت‌اللهی با تأکید بر اینکه ۵۵ کیلومترمربع تهران در حریم گسل‌ها وجود دارد، خاطر نشان کرد:‌ این قانون برای کلان‌شهرهای تبریز، کرمان، کرج و مشهد در حال پیگیری است که به مراحل نهایی نزدیک شده است.

رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تأکید بر اینکه این مصوبه به منظور کنترل ساخت و سازها در شهر تهران است، اضافه کرد: کلان‌شهرها به شهرهایی با جمعیت ۲۰۰ هزار نفر به بالا گفته می‌شود و بر اساس توافق‌های صورت گرفته ساخت و ساز در حریم گسل‌ها ممنوع می‌شود و در صورت اجرای آن گام بزرگی در کاهش خسارات ناشی از زلزله برداشته می‌شود.

بیت‌اللهی با اشاره به بازدیدها و مطالعات میدانی از منطقه زلزله‌زده کرمانشاه گفت: در گزارش‌هایی که تاکنون منتشر شده مسائل درگیر با حادثه زلزله بسیار پیش پا افتاده است، به گونه‌ای که اگر در بیمارستان شهدای سرپل ذهاب برق اضطراری به دلیل ریزش دیوار قطع نمی‌شد، این بیمارستان می‌توانست در ساعات اولیه زلزله به مصدومان سرویس ارائه کند.

وی با تأکید بر اینکه در مدیریت بحران مردم چند گام جلوتر از مسئولان قرار دارند، اظهار کرد: در حال حاضر در همه جای ایران گسل‌های فعال لرزه‌خیز وجود دارد، به گونه‌ای که اگر از یک گسل دور شوید، به گسل دیگر نزدیک خواهید شد.

رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات مسکن، تعداد گسل‌های ایران را ۳۲۰ گسل ذکر کرد و ادامه داد: این گسل‌ها در مراکزی که تجمع جمعیتی دارد، قرار گرفته است.

وی با اشاره به جزئیات زلزله کرمانشاه ادامه داد: قبل از زلزله اصلی ساعت ۹:۴۵ روز ۲۱ آبان‌ماه چهار پیش لرزه رخ داده است و تا ساعت ۳ صبح امروز ۸۷۸ پس لرزه به ثبت رسیده است که یک مورد آن بالای پنج ریشتر و ۳۸ پس لرزه بین چهار تا پنج ریشتر بوده است.

بیت‌اللهی به اثرات پس لرزه بر روی سازه‌های موجود در این منطقه اشاره کرد و گفت: ارتعاشات متوالی موجب نرم شدن ساختمان‌ها می‌شود. از این رو مدیریت بحران نباید اجازه ورود ساکنان به داخل خانه‌هایشان را بدهد.

وی با تأکید بر اینکه ما انتظار داریم تا ۱۵۰ روز آینده پس لرزه‌های منطقه زلزله‌زده کرمانشاه ادامه داشته باشد، گفت: ولی در عین حال بزرگای پس لرزه کوچکتر خواهد شد و بزرگای بیشتر این زلزله در ۲۰ روز اول است.

رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات مسکن با تأکید بر اینکه گسیختگی ایجاد شده در کرمانشاه منحصر به فرد بوده است، توضیح داد: گسیختگی ایجاد شده در این منطقه اختلاف ارتفاع تا ۹ متر را ایجاد کرده است که این امر به دلیل ارتعاشات ناشی از زلزله و گسیختگی لایه‌های خاک بوده است.

به گفته وی، این اختلاف سطح در چهار کیلومتر در خط مستقیم و در پهنای یک کیلومتر بوده است.

بیت‌اللهی همچنین به وضعیت تخریب مسکن مهر در این استان اشاره کرد و گفت: در یک شهرک مسکونی به نام مسکن شکوه تخریب در حد ایجاد چند ترک جزئی بوده است، ولی در ۷۰ متری این مجتمع کوی فولادی وجود دارد که تخریب زیادی به آن وارد شده است.

وی همچنین با اشاره به وضعیت عملکرد بیمارستان‌ها در منطقه سرپل ذهاب و اسلام‌آباد، تأکید کرد: انتظار ما از بیمارستان‌ها این است که در شرایط بحرانی سرپا باشد، ولی در زلزله اخیر نشان داد که مردم در مسکن مهر و بیمارستان‌ها احساس امنیت نمی‌کنند و این در حالی است که ما در برابر مردم مسئول هستیم.

بیت‌اللهی با تأکید بر اینکه در بازدیدهای میدانی انجام شده شاهد موارد بسیار تأسف‌باری بودیم، ادامه داد: چگونه ممکن است که در سنگ‌نما، گونی و نخاله‌های سفالی ریخته شود، به نظر من ما بحران در مدیریت بحران داریم.

رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات مسکن با اشاره به حضور مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و مقامات مسئول کشور در مناطق زلزله، گفت: این حضور باعث دلگرمی و آرامش بیشتر مردم شد؛ ولی از سوی دیگر شاهد بودیم که مردم کمک‌های زیادی به این منطقه ارسال کرده‌اند.

وی همچنین از آمادگی این مرکز تحقیقات برای علل تخریب در منطقه زلزله‌زده خبر داد و گفت: ما آمادگی داریم تا از کسانی که تجربیاتی در خصوص دلایل تخریب سازه‌ها در زلزله دارند، یافته‌های آن‌ها را در اختیار داشته باشیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۴۹۶۷۸۲۳:۵۴:۵۷ ۱۳۹۶/۹/۱
خسته نباشید واقعا! حالا که همه جا ساختن و تموم شده طرح تصویب میکنید؟!!!
ناشناس۱۴۹۶۹۷۰۲:۵۹:۰۰ ۱۳۹۶/۹/۲
چرا اینقدر دیر؟ شما وظیفتون به عنوان پژوهشگاه زلزله چیزی جز این چیزهاست؟ در این چند دهه چیکار میکردید؟ گسل که چیزی نیست که تازه بوجود آمده باشد! شما بعد از چند دهه فعالیت هنوز همه گسل های تهران را شناسایی نکردید، همین 1-2 سال پیش بود که اعلام کردید چند گسل جدید در تهران کشف شده، چرا اینقدر دیر این گسل ها کشف شده؟ نقطه شروع تنظیم آیین نامه کسب اطلاعات کامل از شرایط زمین شناسی است، شما بدون این اطلاعات اصلا چطوری آیین نامه نوشتید؟! (البته در پاراگراف بعدی توضیح میدم چطوری آیین نامه را نوشتید) با کشف این گسل های جدید عملا تعداد زیادی از سازه های موجود در تهران در منطقه به اصطلاح "نزدیک گسل" قرار گرفته اند، که متد و جزییات طراحی سازه هایی که در این نواحی هستند کاملا متفاوت و بسیار سخت گیرانه هست در مقایسه با سازه هایی که دور از گسل قرار دارند. لطفا یک مقام مسئول پاسخگو باشد که تکلیف سازه هایی که طبق آیین نامه طراحی شده اند ولی آیین نامه برمبنای اطلاعات پایه ای ناقص تنظیم شده چیست؟ فردا اگر زلزله بیاد تهران و خانه هایی که در نزدیکی گسل های تازه کشف شده قرار دارن خراب بشن و مردم کشته بشن با وجود اینکه سازه بر مبنای آیین نامه طراحی شده، چه کسی پاسخگو هست؟ جالب اینجاست که گسل های جدید کشف میشه ولی آیین نامه ما بروز نمیشه! میدونید مشکل کار کجاست؟ مشکل اینجاست که آیین نامه ما اصلا بر مبنای اطلاعات زمین شناسی شهرهای ما تنظیم نشده! اصلا زنجیره تحقیقاتی وجود نداره! یعنی آیین نامه نویس ما اصلا نه کاری به تحقیقات زمین شناسی داره و نه اعتمادی (تا حدی هم حق دارن) آیین نامه ایران ترکیبی است از آیین نامه های طراحی فرانسه و آمریکا (بخصوص در مورد زلزله) فقط تفاوت اینجاست که محافظه کارانه تر شده و هم ساده سازی شده است، یعنی فرضا ضرایب اطمینان بزرگتری در نظر گرفته شده است. یکی از تنظیم کنندگان آیین نامه با افتخار اعلام کرد آیین نامه ما نه تنها بر مبنای تحقیقات دانشگاهیان ما در داخل ایران نیست، بلکه حتی بر مبنای تحقیقات سایر دانشگاه های جهان که در معتبرترین ژورنال ها منتشر میشود هم نیست و ما به عنوان آیین نامه نویس صرفا بخش های مختلف آیین نامه های کشورهای مختلف را ترجمه میکنیم!!! این اظهار نظر ها که گفتم در آرشیو صدا و سیما موجود است!
ناشناس۱۴۹۷۲۴۰۸:۱۶:۳۹ ۱۳۹۶/۹/۲
تهران همش گسله مگه فقط رو گسل خطرناکه تهران خودش و چندین کیلومار اطرافش خطرناکه بهتره زودتر تخلیه اش کنبید
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

  2. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

  3. فرآیند بازگشت مالکیت زمین به حوزه علمیه امام خمینی در حال انجام است

  4. جلاد، به پایان سلام کن!

  5. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

  6. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

  7. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

  8. کلید تحقق شعار سال ۱۴۰۳

  9. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

  10. فرامرز اصلانی درگذشت

  11. علی‌ ضیاء و افتادن در باتلاقِ ابتذال!

  12. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

  13. انتقام از پوتین؟

  14. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

  15. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

  16. سلبریتی‌ها چگونه با اعصاب مردم بازی می‌کنند؟

  17. رئیس سازمان برنامه و بودجه: تورم را وارد کانال ۲۰ درصد می کنیم/ تلاش برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی

  18. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

  19. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

  20. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

  21. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

  22. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

  23. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

  24. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

  25. رشد نقدینگی ۱۸ درصد کاهش یافت

آخرین عناوین