آن سوی توقیف 2 روزه کیهان/ کدام حلقه با کیهان برخورد شود؟

محمد ایمانی، گروه سیاسی الف،   3960822114 ۱۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۶ تکراری یا غیرقابل انتشار
آن سوی توقیف 2 روزه کیهان/ کدام حلقه با کیهان برخورد شود؟

در حالی که توقیف روزنامه کیهان منتفی شده بود، کدام مقامات دولتی به توقیف این روزنامه علاوه‌بر تذکر «هیئت نظارت بر مطبوعات» اصرار داشتند؟ روز سه شنبه پس از پیگیری و روشنگری مع الواسطه مدیر مسئول کیهان، وزیر محترم ارشاد (رئیس‌هیئت نظارت بر مطبوعات) پیغام می‌دهد که موضوع توقیف منتفی است. او ضمنا ابراز علاقه می‌کند که در فرصت مقتضی، گفت‌و‌گویی با حاج حسین شریعتمداری درباره مسائل اختلافی داشته باشد.

اما همان روز آقای نوبخت سخنگوی دولت برخلاف ژست همیشگی دفاع از آزادی بیان و حق منتقدان، می‌گوید که خواهید دید با روزنامه کیهان برخورد می‌شود. این یعنی کسی یا حلقه‌ای در دولت تصمیم خود را گرفته‌اند و به تذکر هیئت نظارت قانع نیستند. این حلقه می‌خواست- ولو به قیمت نقض تمام دعاوی تحمل منتقدان، و دهن کجی به ملت مظلوم یمن که در معرض نسل کشی رژیم آل‌سعود قرار دارد - کیهان را تحت فشار مضاعف بگذارد. آنها منطقا باید فراتر از وزیر ذی ربط باشند که بتوانند تصمیم قانونی و دوراندیشانه وی را وتو کنند.

قبل از تبیین ماجرا، به دو اظهار نظر عنایت کنید؛

1)اول اردیبهشت 1393 علی جنتی وزیر وقت ارشاد در گفت‌و‌گو با روزنامه فرهیختگان، ضمن اذعان به اینکه مطبوعات منتقد دولت رصد می‌شوند، گفت کیهان موردی نداشته که بتوان با آن برخورد کرد. خبرنگار می‌پرسد «نشریه 9 دی نمونه بسیار رقیقی از سایر روزنامه‌های تندرو و دژهای پولادین بود. چرا با آنها برخورد نمی‌شود؟ در مذاکرات ژنو هم این روزنامه‌ها پرچمدار مخالفان بودند و علی جنتی پس از توضیح درباره 9 دی می‌گوید «روزنامه کیهان تا امروز مواردی به این صورت نداشته است. به دلیل آشنایی آنها با قانون و تجربه و سابقه‌ای که در این زمینه دارند، مراقبت می‌کنند که مستقیما مرتکب تخلف قانونی نشوند. در این دوره شش، هفت ماه گذشته تخلفی از کیهان به هیئت نظارت گزارش نشده است». البته ۹ دی هم که وزیر سابق ارشاد درباره آن اینگونه ادعا کرده بود، چهار بار در این دولت توقیف شد که هر چهار بار با رای دادگاه، تبرئه و بدون دریافت تذکر با حکم قضایی منتشر شد.

2) به یاد بیاوریم که رئیس‌قوه قضائیه یک سال قبل (17 آبان 1395) عنوان کرد: «برخی می‌گویند قلم‌ها را به بهانه‌های واهی نشکنیم یا دهان‌ها را به بهانه‌های غیراساسی نبندیم... برادر بزرگوار شما خودتان شفاهاً یا کتباً با واسطه یا بی‌واسطه بارها گفته اید که چرا با فلان روزنامه یا فلان سایت برخورد نمی‌کنید یا نزد مقام معظم رهبری گلایه می‌کنید که چرا دستگاه قضایی با فلان روزنامه برخورد نکرده است. اما وقتی در بین اهالی مطبوعات و رسانه حضور می‌یابید ندای آزادی مطبوعات سر می‌دهید و اینکه قلم‌ها را نشکنید و دهانها را نبندید»!

تنظیم بالغ بر پنجاه شکایت دولتی علیه کیهان در چند سال اخیر در حالی که نوعا واجد کمترین اعتبار و استناد حقوقی بوده، از وجود اراده‌ای جدی برای پرونده سازی و مجرم‌نمایی این روزنامه ولو از طریق تعدد و تکرار اتهام حکایت می‌کند. اما آنها فارغ از ماجرای اخیر (تیتر کیهان درباره تهدید انصار الله یمن علیه شریکان جنایت آل‌سعود)، با روزنامه کیهان چه مسئله‌ای دارند؟

سال گذشته وقتی کیهان دست روی حقوق‌های نامشروع نجومی گذاشت و فیش‌های چند ده تا 734 میلیونی حقوق و پاداش بعضی از این مدیران را منتشر کرد، برخی دولتمردان گفتند ما دست رسانه‌های منتشر‌کننده این اسناد را می‌بوسیم اما در همان هفته‌ها، وزیر دادگستری دولت یازدهم و برخی مدیران دیگر، واسطه فشار دولت بر مراجع قضایی برای مؤاخذه و برخورد با کیهان به بهانه دعاوی مختلف بودند.

این مصادف با دوره‌ای بود که سخنگوی دولت در شبکه 2 سیما رسما از مردم به خاطر حقوق‌های «نا متعارف» (!) عذر خواهی کرد اما به فاصله چند هفته که تصور شد آبها از آسیاب افتاده، آقای نوبخت به جلسه تودیع یکی از همین مدیران (صندوق توسعه ملی) رفت و او را که حقوق 57 میلیونی و 4 میلیون حق اوقات فراغت فرزندان می‌گرفت، ذخیره نظام و سرمایه کشور توصیف کرد! به یاد بیاوریم که رئیس‌کمیسیون اصل 90 مجلس، تعداد مدیران نجومی بگیر را 950 نفر و آقای روحانی 100 تا 300 نفر عنوان کرده بود اما با وجود بیانیه شداد و غلاظ رئیس‌جمهور در روزهای اول، حتی یک مدیر نجومی مجازات نشد، چه رسد به 300 یا 950 نفر. چرا؟ چون (به شهادت رئیس‌سازمان بازرسی کل کشور) در انتصاب برخی از این مدیران فاسد، رد پای اعمال نفوذ و فشار برخی مدیران دولتی یا عناصر غیر مسئول مانند حسین فریدون در میان بود.

کیهان در قبیل این مصاف‌های سخت میان قانون و عدالت با تبعیض، و پاسداشت امنیت و مصالح ملی یا حراج و نابودی آن، در صف اول روشنگری و اعتراض و مطالبه بوده است. کیهان کام مدیرانی را تلخ کرده که مسئولیت غارت 11 هزار میلیارد تومانی از صندوق ذخیره فرهنگیان متوجه آنان بود؛ همچنین آینه دقّ مدیرانی بوده که در جا به جایی برخی امتیاز‌های کلان و ریخت و پاش‌های بزرگ متهمند یا قاصر و مقصر محسوب می‌شوند.

جرم نابخشودنی کیهان این است که اسیر افسون رسانه‌ای و بمباران تبلیغاتی علیه عوام و خواص برای فتح الفتوح جا زدن «خسارت محض برجام» نشد و آن قدر بر سر امر تبیین در «جهاد کبیر» استواری نشان داد تا دست شیطان بزرگ رو شد. و رسید به آنجا که اگر دولتمردی دیروز راس شیطان بزرگ را «بسیار مودب» می‌خواند و از برجام‌های جدید سخن می‌گفت، امروز تصریح می‌کند «مگر کشور‌های دیگر دیوانه شده‌اند که بخواهند با آمریکای بدعهد مذاکره و توافق کنند؟!».
آیا چنین مدیرانی نباید به خاطر همین فقدان بینش و کفایت سیاسی به نظام و مردم پاسخگو باشند؟

جرم کیهان این است که به پیروی از مسلمات عقل و شرع و سیاست‌های حکیمانه امام و رهبری، 4 سال زودتر تاکید کرد که اعتماد به شیطان بزرگ، دیوانگی و خسارت محض است. و امروز هم تاکید دارد که مماشات با رژیم‌های خائن و سرسپرده و گستاخی مانند آل‌سعود، دور از اقتدار و امنیت و مصالح ملی است. دو روز وقفه در انتشار کیهان اگر موجب تشفّی دل برخی مدیران می‌شود، حرفی نیست. اما بعید است از این طریق، کم کاری و خسارت‌های ناشی از 4سال فرصت سوزی در فضای تعلیق و انتظار برجامی جبران شود یا راه «مادر تحریم ها» سد گردد و یا وعده‌های انتخاباتی پشت هم اندازی شده ، از ذهن مردم برود.

آینـه چون نقش تـو بنمـود راسـت
خود شکن، آیینه شکستن خطاست
منبع :کیهان

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۴۲۹۰۵۱۱:۲۹:۲۵ ۱۳۹۶/۸/۲۲
کیهان تمام ارکان نظام را مستقیم و یا غیر مستقیم زیر سئوال میبرد. همان کاری که دشمنان ایران همه روزه به آن مشغولند.
سید امیر۱۴۲۹۱۴۱۱:۳۶:۳۷ ۱۳۹۶/۸/۲۲
جناب ایمانی! کیهان به تشخیص شورای عالی امنیت ملی یک تیتر خلاف مصالح ملی زد و وقتی تذکر گرفت بلافاصله در شماره بعدی با یک تیتر دیگر بر خطای خود پافشاری نمود که قطعاً میدانست نتیجه این کار توقیف موقت خواهد بود. این امر چه ربطی دارد به آسمان ریسمانی که شما بافته اید!؟
ناشناس۱۴۲۹۲۰۱۱:۴۵:۵۵ ۱۳۹۶/۸/۲۲
نویسنده عزیز شما که از اصحاب رسانه هستی یعنی نمیدانی که توقیف روزنامه کار دولت نیست. لطفا روشنگری کنید چه کسانی در این باره تصمیم میگیرند چند نفرند و کدامیک عضو دولت است. این هم در راستای همون بیت شما. آینـه چون نقش تـو بنمـود راسـت خود شکن، آیینه شکستن خطاست
ناشناس۱۴۲۹۲۱۱۱:۴۵:۵۹ ۱۳۹۶/۸/۲۲
حقیقتا متن دقیق و حق طلبانه ای بود. متشکرم
ناشناس۱۴۲۹۶۵۱۲:۲۹:۴۲ ۱۳۹۶/۸/۲۲
نظر نویسنده از دید جناحی و نورچشمی هایی است که در این مملکت به خودشان حق می دهند درمورد همه چیز اظهار نظر کنند و یا به تشخیص خود حتی به سفارتخانه های دیگر کشورها حمله کنند فارغ از اینکه تاوانش را چه کسی پرداخت خواهد زیرا انها پیش از این ازهمه چیز مصونیت داشتند
ناشناس۱۴۲۹۷۱۱۲:۳۴:۳۳ ۱۳۹۶/۸/۲۲
به فکر مردم باشید به فکر زلزله زده ها ،اینقدرغریب پسند نباشید
حسین۱۴۲۹۷۴۱۲:۳۹:۱۷ ۱۳۹۶/۸/۲۲
به نکات خوبی اشاره شد ادعاهای زیادی متاسفانه از دولت مطرح می شود ولی در عمل خبری نیست مثل مساله آزادی بیان می گوید در بیان آزادید البته تا زمانی که به نفع دولت است دوستانی که دم از خلاف امنیت ملی بودن تیتر می زنند کمی به متن و صدر ذیل مطالب مطرحه درتیتر کیهان دقت کنند بعد بگویند خلاف امنیت ملی بوده یا نه حداقل کسانی که دم از دموکراسی می زنند باید نسبت به این تیترها تحمل بیشتری نشان دهند به نفعشان است
شایان۱۴۲۹۸۰۱۲:۴۳:۰۶ ۱۳۹۶/۸/۲۲
واقعا خیلی خوبین از هر کاری برای تخریب دولت دریغ نمیکنید
موسوی۱۴۳۱۹۲۱۶:۰۹:۱۶ ۱۳۹۶/۸/۲۲
نه بابا دولت خیلی خوبه فقط نمیشه بهش بگی بالای چشمت ابرو هست !!!
ناشناس۱۴۳۵۱۵۰۰:۲۶:۵۹ ۱۳۹۶/۸/۲۳
لطفا جوک نگید دولت خودش خود تخریب است
ناشناس۱۴۳۰۰۰۱۳:۱۶:۲۹ ۱۳۹۶/۸/۲۲
از قدیم گفتن حرف حق جواب ندارد بسیار درست و به جا بود کیهان هر چی گفته تا الان از بی کفایتی دولتی ها درست در]مده برای همین به مذاقشون خوش نیامده و دنبال راهی هستند تا از سر راهشون بردارند و یا وادار به سکوت کنند چون آش خیلی شوره
ناشناس۱۴۳۲۳۶۱۷:۰۵:۲۶ ۱۳۹۶/۸/۲۲
تعصبات حزبی و جریانی چشم عده ای از ما رو کور کرده و حقایق مندرج در متن رو نمی بینیم.
ناشناس۱۴۳۲۵۴۱۷:۲۳:۳۶ ۱۳۹۶/۸/۲۲
منافع ملی و رفاه و طلح و آرامش مردم ایران مهمتر از مردم یمن است
ناشناس۱۴۳۴۱۵۲۱:۴۲:۰۴ ۱۳۹۶/۸/۲۲
درود بر برادر حسین. اگر اعضای دولت یک هزارم بصیرت ایشون را داشستند الان وضع مملکت اینطوری نبود.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  14. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  15. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  20. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  21. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  22. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  23. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  24. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  25. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

آخرین عناوین