لزوم شفاف سازی الزامات قرارداد نفتی با توتال توسط وزارت نفت

گروه اقتصادی الف،   3960814123 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی در نامه ای به وزیر نفت خواستار شفاف سازی در خصوص قرارداد نفتی با شرکت توتال و به طور کلی الزامات در نظر گرفته شده در قالب قراردادهای جدید نفتی موسوم به IPC شد.

مدیرعامل توتال اخیرا در اظهاراتی ادامه این قراردادها را ملزم به نظر دولت آمریکا کرده است؛ این درحالیست که به گفته مسئولین، الزامات لازم در قرارداد برای افزایش هزینه خروج شرکت ها در نظر گرفته شده است. با این وجود، تاکنون وزارت نفت واکنش رسمی و قانونی و حقوقی مشخصی به این واکنش ها نداشته است.

در این راستا شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی نامه ای به مهندس زنگنه وزیر نفت ارسال نمود و خواستار شفاف سازی موارد مرتبط با این مهم در قرارداد با شرکت توتال شد که به شرح زیر است:

باسمه تعالی

جناب آقای مهندس زنگنه وزیر محترم نفت

سلام علیکم

احتراما؛ همانطور که مستحضر هستید وزارت نفت از ابتدای دولت یازدهم، تدوین چارچوب قراردادهای جدید نفتی را در دستور کار قرار داد که به تصویب آن در مردادماه 1395 در هیئت دولت انجامید؛ بر این اساس، اولین قراردادIPC  با کنسرسیومی متشکل از توتال فرانسه، CNPC چین و پتروپارس ایران در تاریخ 12 تیرماه 1396 منعقد گردید.

با وجود تمام انتقاداتی که نسبت به چارچوب قراردادهای جدید نفتی وجود داشته است، این چارچوب در حال حاضر به عنوان تنها گزینه برای سرمایه گذاری خارجی در حال استفاده بوده و لذا توجه به الزامات پیشگیرانه در آن جهت جلوگیری از فسخ و برهم زدن یکجانبه از طرف شرکای خارجی، امری ضروری است؛ چراکه اتفاقات اخیر نشان داد علیرغم همه اعتمادسازی هایی که در فضای بین المللی صورت گرفته است، بازگشت تحریم ها بسیار محتمل بوده و این مسئله بایستی جدی تر مورد توجه قرار بگیرد.

در هفته های اخیر، صحبت های مدیرعامل شرکت فرانسوی توتال پس از اظهارات ترامپ در خصوص توافق هسته ای میان ایران و کشورهای 5+1 بازتاب های مختلفی داشته که لازم به موضع گیری رسمی از طرف وزارت نفت است.

از طرفی مدیرعامل شرکت توتال فرانسه اعلام کرده این شرکت قصد دارد در ایران بماند و تلاش خود را در این راستا انجام می دهد؛ اما از طرف دیگر به این موضوع نیز اشاره کرده که درحال بررسی عواقب تصمیمات ترامپ است و در صورتی که راهی قانونی برای ماندن در ایران پیش روی این شرکت نباشد، به طور قطع از ایران خارج خواهد شد.

وی همچنین در روزهای اخیر در اظهارنظری دیگر ضمن اشاره به تأسیس دفتر تجاری جدید در واشنگتن جهت هماهنگی توتال با قوانین آمریکا اعلام کرده است که «پایبندی این شرکت به قوانین آمریکا پیش از این به اطلاع مقامات ایرانی رسیده و آن ها به خوبی می دانند که تنها مانع همکاری توتال با ایران وضع تحریم علیه این کشور از سوی آمریکاست.»

با توجه به مسائل مطرح شده توسط مدیرعامل توتال، ضروریست وزارت نفت که مسئول تدوین، پیگیری و ثبت قرارداد های IPC بوده است، در این خصوص شفاف سازی نموده و جهت صیانت از حقوق ملت ایران، ابهامات زیر را روشن نماید:

1- با توجه به اینکه وزارت نفت، چارچوب قراردادی جدید در حوزه نفت و گاز موسوم به IPC را بهترین گزینه برای جذب سرمایه گذاری خارجی می داند، آیا الزامات قانونی را در آن برای جلوگیری از خروج خودسرانه شرکای خارجی در نظر گرفته است؟ به طور خاص در مورد مذکور، آیا توتال طبق متن قرارداد حق خروج از ایران با اعمال تحریم های یک طرفه آمریکا را دارد؟

2- به فرض خروج توتال از این قرارداد، چه جرایمی با توجه به متن قرارداد متوجه این شرکت خواهد شد؟ آیا به چنین جرائمی در قرارداد اشاره شده و در صورت وجود، به قدری قابل توجه خواهد بود که توتال و یا هر شرکت خارجی دیگر را از خروج یک طرفه از آن باز دارد؟

3- اقدامات متقابل ایران در واکنش به خروج شرکت توتال از قرارداد (به غیر از جایگزینی نفر دوم کنسرسیوم) چه خواهد بود؟

شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی با وجود تمام انتقاداتی که به قالب قراردادهای جدید نفتی وارد دانسته، در حال حاضر حمایت از وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران و قرارداد منعقد شده که در چارچوب تعهدات کشور بوده را در اولویت می داند؛ در نتیجه ضروری است ابهامات مذکور روشن شود تا جمهوری اسلامی ایران بتواند برخوردی واقع بینانه با مسائل پیش آمده داشته باشد.

 

دیدگاه کاربران

علی حسین زاده۱۳۷۵۷۰۱۲:۱۹:۰۰ ۱۳۹۶/۸/۱۴
متاسفانه کارشناس نمایان هنوز منطق هر نوع قرارداد را در نیافته اند. هنوز متوجه نشده اند که یک قرارداد باید برای دو طرف رضایتبخش باشد وگرنه اصلا امضا نمی شود. اینان تصور میکنند اگر به جای تیم مدیریتی کنونی بودند، چنان قرارداد سفت و سختی طراحی میکردند و چنان جرایم سنگینی تعیین میکردند که حتی با بازگشت تحریم ها، توتال نتواند از ایران خارج شود؛ اما متوجه نیستند که اگر چنین قراردادی از سوی ایران به توتال یا هر شرکت دیگری پیشنهاد میشد اصلا امضا نمیشد! دقیقا مانند مذاکرات 6 ساله جناب سعیدجلیلی که ایران هیچ امتیازی به طرف مقابل نمیداد و در مقابل آنها هم مرتب دایره تحریم ها و محدودیت ها را تنگتر میکردند. آن مذاکرات اگر 100 سال هم طول میکشید به نتیجه نمیرسید. قرارداد باید برای دوطرف سودمند باشد وگرنه طرف مقابل ما نه کم عقل است و نه عاشق چشم و ابروی ایران تا هرچه پیش رویش گذاشتیم امضا کند و اگر نگذاشتیم، کارشناس نمایان اعتراض کنند که چرا فلان بند از سوی ایران را در قرارداد قرار داده نشد! جواب این است که اگر قرار داده میشد دیگر رضایت طرف مقابل جلب نمیشد و قرادادی امضا نمیشد. امیدوارم این دوستان اگر واقعا دلسوز مملکت هستند کمی قبل از نامه نگاری تعقل کنند. اگر دلسوز نیستند،‌ امیدوارم خدا هر چه زودتر به حسابشان برسد.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

آخرین عناوین