سهامداران عدالت؛ بدهکار یا طلبکار؟حقوق 49 میلیون سهامدار در خطر است

غلامرضا انبارلويي، گروه اقتصادی الف،   3960715092 ۱۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار
سهامداران عدالت؛ بدهکار یا طلبکار؟حقوق 49 میلیون سهامدار در خطر است

كليه مصوبات هيئت  وزيران و كميسيون هاي متشكل از چند وزير براي تطبيق با قوانين و مقررات موضوعه بايستي براي رئيس مجلس ارسال و عدم مغايرت آن طبق اصل 138 قانون اساسي يا مغايرت آن به منظور اصلاح مصوبه توسط رئيس قوه مقننه اعلام و در روزنامه رسمي كشور براي اطلاع عموم منتشر شود و تمام مصوبه يا بخشي از آن كه  مورد ايراد قرار گرفته پس از اعلام رئيس مجلس،اعتبار اجرايي ندارد.

اما مصوبات شوراهاي استاني و عالي چطور. اين مصوبات هم همين حكم را  دارد. پرسش اين است كه تا كنون چند مصوبه شوراهاي استاني يا عالي براي طي اين طريق قانوني به رئيس مجلس ارسال و در هيئت  تطبيق مصوبات دولت با قانون بررسي شده است؟ پاسخ به چنين پرسشي را بايد مراجع صدور چنين مصوباتي بدهند آنهم به مردم . مردمي كه صاحب حق و حقوق مكتسبه از طريق چنين مصوباتي هستند.

مهم‌ترين اين مصوبات از نظر دامنه شمول حقوق مردم، مصوبات شوراي عالي اجراي سياست‌هاي مرتبط با اصل 44 است كه بيش از 49 ميليون نفر را از طريق سهام عدالت شامل مي شود . توجه و تدقيق به مراتب زير اشاره اي است كه به حق مكتسبه سهامداران عدالت در آخرين مصوبه اين شورا و تصميمات مترتب برآن از سوي سازمان خصوصي سازي؛

1- شوراي عالي اجراي سياست‌هاي كلي اصل 44 قانون اساسي در جلسه مورخ 15/8/95 در 4 بند و تبصره مواردي را تصويب و با امضاء وزير سابق امور اقتصاد و دارايي ابلاغ كرده است.(1)

2- در تبصره بند يك اين مصوبه مالكين سهام عدالت كه برگ سهام مسلم  الصدور يك ميليون توماني را از سال 84 تاكنون يعني بيش از 11 سال است كه در اختيار دارند ، به جاي مالك و سهامدار شناخته شده اند ، صرفا مشمولين نهايي سهام عدالت محسوب

مي شوند . تبديل نام مالك و صاحب سهمي كه برگ سهام در دست دارد به مشمول چه معني دارد؟اين يعني نفي مالكيت!

3-در ادامه اين تبصره آمده سازمان خصوصي سازي موظف است نسبت به تنظيم و ارائه صورت حساب و تسويه اقساط به اين مشمولين پس از پايان دوره اقساط اقدام كند . معنا و مفهوم اين متن بدهكار شناخته شدن مالكين و صاحبان سهامي است كه 10 سال سود سهام دريافت نكرده اند و از اين باب طلبكارند اما مصوبه مي گويد بدهكارند و بايد بدهي خود را طي اقساط بدهند . سهامدار در يك بنگاه اقتصادي طلبكار است يا بدهكار؟ پس سود سهام بنگاهي را كه سهامش را طي سند مسلم‌الصدور در اختيار دارد چه مي شود؟ اين سود چقدر بوده و با چه مبلغي از بدهي تهاتر شده كه صاحب سهم مانده آن را بدهكار شده است؟

4- در تبصره 2 بر سهامداران عدالت كه به جاي عنوان مالك سهم، مشمول ناميده شده اند منت گذاشته‌اند و گفته شده صاحبان سهامي كه مددجوي كميته امداد و بهزيستي هستند 50 درصد در پرداخت اقساط بدهي شان تخفيف مي گيرند و اين تخفيف به حساب كمك بلاعوض دولت به اقشار كم درآمد منظور مي شود . آيا  منتي از اين بالاتر به يك صاحب سهم و سهامداري كه قانونگذار او را مالك قدرالسهم مال خودش هست مي شناسد، مي توان سراغ گرفت؟سكوت مصوبه در مورد تأمين اعتباراين كمك و تقويم مبلغ آن، اين مصوبه را در مغايرت با قانون موضوعه قرار داده است.

5-در تبصره 3 دوره محاسبه اقساط سهام عدالت كه معلوم نيست قسط وام است يا قسط سهم سود براي همه سهامداران 49 ميليوني دوره مالي از 1/1/85 تا نيمه اول سال 95 تعيين شده است . در اين مورد گفتني است كه اولا سال مالي از اول فروردين شروع

و به اسفند همان سال ختم مي شود (2). تقليل سال مالي به نيمه سال مغاير قانون محاسبات عمومي است .در ثاني مگر همه اين 49 ميليون نفر يك دفعه مالك سهم شده اند و در يك سال برگه سهام دريافت داشته اند يا به تدريج و طي 10 سال . چرا اين محاسبه بايد به صورت علي الرأس يك جا به صورت دفعه واحده طي يك دوره 10 ساله مورد محاسبه قرار گيرد؟

6- در تبصره 4 اين مصوبه، شورا با قيد در صورتي كه بهاي سهام مشمولين در يك مهلت زماني تسويه نشود آنان از تعلق بقيه سهام تلويحاً محروم شده اند آيا با مصوبه يك شورا در يك تبصره

مي شود مالكي را از حق مالكيت با عنوان تعلق نمي گيرد محروم كرد؟ قانون مدني و ساير قوانين و مقرراتي را كه مالكيت را در جمهوري اسلامي ايران به رسميت مي شناسد چه مي شود؟

7- موضوع بند 2 مصوبه - تعيين نرخ وجه التزام و خسارت تاخير تاديه اقساط شركت هاي سرمايه پذيري است كه تا پايان سال 95 سود سهام متعلق به سهام عدالت را پرداخت نكرده اند، مي باشد .

مخاطب اين بخش از مصوبه كيست؟ و طرف پرداخت  كننده سود سهام عدالت كه سهم سود سهام عدالت را پرداخت نكرده كيست؟ مگر خود دولت مسئول اين پرداخت نيست؟ في‌المثل در هفت پالايشگاه كشور كه تحت مديريت دولت است طبق قانون فقط 40 درصد سودش درآمد عمومي است كه به حساب رديف درآمدي 130101بايد واريز شده باشد 60 درصد بقيه سود سهام را مگر نبايد مسئولين دولتي به حساب ديگر سهامداران از جمله سهام عدالت به خزانه واريز كرده باشند آيا واريز كرده‌اند؟ اگر مديران پالايشگاه‌ها و دولت و وزارت نفتي كه آنها را منصوب كرده اند چنين تخلفي را  مرتكب شده اند و سهم سود سهام عدالت را واريز نكرده اند ، صاحبان سهام عدالت كه يك ريال در طي 10 سال گذشته سود دريافت نكرده اند چه گناهي كرده اند؟

8- مگر مي شود وجه التزام و خسارت تاخير تاديه و جريمه تاخيري را كه متوجه دولت به‌ ما هو مديران منصوب دولت در بنگاه هاي عظيم اقتصادي است را با صدور اينگونه مصوبات بخشود يا در مورد آن غيرمالك سهم تصميم بگيرد و يا عدم نفع آن را بر صاحبان اصلي سهام عدالت تحميل كرد.آيا اين تحميل، وجه شرعي و قانوني دارد؟

9- در بند ديگر اين مصوبه كه مربوط به ديگر واجدين شرايط دريافت سهام عدالت است و چالش‌هاي قيمت گذاري بنگاه‌هاي باقي‌مانده كه ربطي به 49 ميليون سهامداري كه طبق اسناد

مسلم الصدور برگه سهام يك ميليون توماني را در طي دوره زماني 84 تا 96 در دست دارند، ندارد.

10- ختم كلام .با توجه به اعلام سازمان خصوصي سازي كه در زيرنويس اخبار سراسري اعلام شده هر سهامدار عدالت كه بدهي خود را به دولت نپردازد سهم سهامش به نفع دولت مصادره خواهد شد. لازم است مراجع نظارتي در مورد اين مصوبه و اعتبار اجرايي آن كه  مغاير قانون اساسي و قانون مدني و موجب سلب مالكيت خصوصي 49 ميليون سهامدار مي شود اقدام  نمايند تا موجب رجوع سهامداران به مراجع و محاكم قضائي براي احقاق حق خود نشود.

پي نوشت:

1- ابلاغيه شماره 167979 مورخه 14/2/95

2- ماده 6 قانون محاسبات عمومي

دیدگاه کاربران

علی۱۱۵۴۹۲۱۲:۲۸:۵۵ ۱۳۹۶/۷/۱۵
آخ که حرف دل مارا زدی. بدترین سهم ها توی بورس دوره بازگشت سرمایشان بیشتر از 6 یا 7 سال نیست. پالایشگاهی که سال 91 ای پی اس 300 تومانی داشت به ناگهان سودش را در سال بعد درحد صفر اعلام میکنه سال 94 در حد 20 ریال تقسیم سود داره با نفت حدود 40 دلار سال بعد یعنی 95 بانفت 50 دلار 190 تومان سود اعلام میکنه بدون هیچ گونه نوسازی و یا سرمایه گزاری خاصی. هر وقت پول کم بیارند دستشان را می کنند در جیب سهامدار و سهام عدالت هم مستثنا نیست
رضا۱۱۵۴۹۵۱۲:۳۴:۳۲ ۱۳۹۶/۷/۱۵
خدا پدر و مادرت را بیامرزد با این مقاله . واقعا بنده که نفهمیدم دولت الان میخاد 500 تومن از من بگیره تا 100 تومن سود به من بده؟سوادم هم در حده صفره
سرباز۱۱۶۴۳۵۱۴:۱۱:۳۷ ۱۳۹۶/۷/۱۶
دولت بدنبال بازی برد -باخت به نفع خوداز کیسه ملت است.مثل بقیه بازیهایش! دولت با تهدید سهام داران دو هدف را دنبال می کند که هدف اولی بسیار مهمتر است: 1- درامد زایی از جیب مردم.فرضا 40 میلیون نفر بابت مالکیت تمام ارزش سهامشون بخواهند با پرداخت حدود 500 هزارتومان، اینکار انجام بشود.لذا دولت 20 هزار میلیارد تومان(40000000*500000=20000000000000 تومان) درامد کسب میکند و این درحالی است که دولت هیچ زمان مشخصی برای اعطای مالکیت به سهام داران و حق فروش سهامشان اعلام نکرده است و این به معنی نقد مردم را بر میدارد و نسیه میدهد.مثل کاری که امریکا در برجام سر روحانی و دولت باسوادش درآرود!.تاسیسات هسته ای را تعطیل کرد تا تحریم ها لغو شود و رونق اقتصادی شود که نشد! ظاهرا دولت از این تجربه زشت .. 2-بی اثر کردن خصوص سازی و بازگشت سیطره دولت بر رانت خواهی و سرمایه سالاری.بدین صورت که عملا با عدم پرداخت مابه تفاوت قیمت سهام توسط مردم تا پایان مهرماه، دولت بر نصف سهام عدالت مردم سیطره یافته و هر گونه بخواهد با آن رفتار می کند و سرمایه سالاران به راحتی از محل آن به منافع سرشار مالی با تعیین سرنوشت مدیریت آن شرکتها نائل می شوند! کما اینکه الان هم تا حدودی هستند!
هموطن۱۱۵۵۰۲۱۲:۴۴:۲۱ ۱۳۹۶/۷/۱۵
من هنوز نمی توانم درک کنم که چرا باید 500هزارتومان به حساب سازمان خصوصی سازی واریز کنم تا ان سازمان مبلغ 60تومانش را به عنوان سود به حساب من واریز کند؟! مگر ده سال پیش به همه مردم یک مبلغ ثابت به عنوان سهام عدالت داده نشده ؟
ناشناس۱۱۵۵۱۱۱۲:۵۱:۵۰ ۱۳۹۶/۷/۱۵
آخه مورچه چیه که کله پاچش چی باشه یک میلیون تومن می خوان سهام به مردم (که حقشان است) بهند هزارتا سنگ جلوی پایشان ماندازند . البته اینطوری ملت سرگرم میشن.
ناشناس۱۱۵۵۵۳۱۳:۳۲:۵۷ ۱۳۹۶/۷/۱۵
انگار اراده ای برای اصلاح امور واجود ندارد.
ناشناس۱۱۵۶۹۲۱۵:۵۷:۴۴ ۱۳۹۶/۷/۱۵
کلا دست دولت همواره تو جیب مردمه
ناشناس۱۱۵۷۱۳۱۶:۳۲:۰۲ ۱۳۹۶/۷/۱۵
شخصا افراد و خانواده‌های زیادی رو می‌شناسم که بخاطر قصور دولت در اطلاع‌رسانی، زمان ثبت درخواست ناچارا پذیرفتند الباقی بدهی که حدود ۴۸۰،۰۰۰ تومان هست رو بپردازن، و حالا که متوجه شدن ضرورتی در کار نبوده پشیمان هستن، درحالیکه هیچ گزینه‌ای برای اصلاح اشتباه در سایت قرار داده نشده، و نهایتا به همین دلیل پیگیری نکردن و از حقشون محروم شدن
ناشناس۱۱۶۱۶۲۰۹:۴۵:۵۳ ۱۳۹۶/۷/۱۶
وقتی به شخصی رای میدن که رسماً توی تلویزیون میگه دست دولت باید توی جیب مردم باشه نه دست مردم توی جیب دولت، همین میشه! این سهم که تازه برای اقشار ضعیف و متوسط منظور شده بوده، حالا تازه میگن بیا یه پول هم دستی بده ما! شما برنده سود سهام عدالت به مبلغ 60هزار تومان شده اید که برای دریافت آن مبلغ 500هزارتومان بابت حق الزحمه ارسال مرحمت کنید! واقعاً شبیه به .. عمل میکنند. ضمناً، چه مالکیتی هست که ملکیتش معلوم نیست! آقا جان، پدر بازنشسته ما الان صاحب سهم کجا هست دقیقاً؟ ملکش معلوم نیست، دارن تهدید به سلب مالکیتش هم میکنند. حلال خور تر از این مدیران دولتی، راییساشون هستند!
علی۱۱۶۵۰۰۱۵:۱۴:۳۵ ۱۳۹۶/۷/۱۶
هر چی حساب کردم که دولت ۵۰۰ هزار تومان می خواد که ۶۰ تومان سود بده به این نتیجه رسیدم که دولت می خواد حتی ازسود بانکی این ۵۰۰ هزار تومان هم کمتر به مردم بده . خیلی بیشرمی است که روز روشن می خوان از این مردم بیچاره ....
ناشناس۱۱۵۹۷۶۰۰:۱۰:۲۴ ۱۳۹۶/۷/۱۶
اگه.شرکت ها در این دوره 10ساله افزایش سرمایه داشته اند حق صاحب سهمه نه دولت که الان مابه ازا می خواد
حسن۱۱۶۰۵۲۰۷:۳۰:۲۱ ۱۳۹۶/۷/۱۶
این هم از دولت حقوقدان!!
ناصر۱۱۶۰۹۸۰۸:۲۹:۱۲ ۱۳۹۶/۷/۱۶
مردم مالک سهام اختصاص یافته بر اساس قانون هستند، مگر میشود بدون رجوع به نظر سهام داران ارزش سهامش را کم کرد. اگر لازمست باز هم باقیمانده ارزش سهام از سود سالیانه مثل گذشته تامین شود.
ناشناس۱۱۶۲۶۰۱۰:۵۳:۵۲ ۱۳۹۶/۷/۱۶
سوال اینجاست که اصلا این سهام به چه کسانی تعلق گرفت؟بنده که بیست سال در شرکتهای خصوصی کارگر هستم چرا هیچ سهامی به من تعلق نگرفت؟؟؟
ناشناس۱۱۷۰۱۸۰۷:۴۴:۲۴ ۱۳۹۶/۷/۱۷
کسانی که سهام نگرفتند چه؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  20. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین