لزوم احتیاط در مصرف شیر

گروه سلامت الف،   3960631211

تحقیقات نشان می‌دهند که حدود ۶۰۰۰ سال پیش مردمان اروپا شیر گاو می‌خوردند.

شیر برای بسیاری از مردم جهان بخش جدایی‌ناپذیر صبحانه است اما بسیاری بر این باورند که شیر نه تنها به سلامت انسان کمکی نمی‌کند بلکه ممکن است مضر نیز باشد! واقعیت‌ها و تحقیقات در این باره چه می‌گویند؟

ایسنا:تحقیقات نشان می‌دهند که حدود ۶۰۰۰ سال پیش مردمان اروپا شیر گاو می‌خوردند. حدود ۸۵ درصد شهروندان اروپا نسبت به لاکتوز موجود در شیر حساسیتی ندارند؛ در حالی که حساسیت نسبت به لاکتوز یا همان قند طبیعی شیر در بعضی قاره‌ها بسیار بالاست. چندی‌ست که بحث بر سر سالم بودن شیر بالا گرفته است. بسیارند کسانی که مصرف شیر را ناسالم می‌دانند. تحقیقات در این زمینه به این نتیجه رسیده‌اند که شیر در صورت حساس نبودن فرد به لاکتوز می‌تواند یکی از مهم‌ترین بخش‌های تغذیه افراد باشد.

کسی که به شیر و دیگر لبنیات آلرژی نداشته باشد می‌تواند آن را با خیال راحت مصرف کند. برنهارد واتسل، یکی از مسئولان موسسه "ماکس روبنر" که موسسه تحقیقی مواد غذایی در آلمان است با یادآوری منابع موجود در شیر مثل کلسیم، ید و پروتئین می‌گوید: هیچ دلیلی برای منع افراد از نوشیدن شیر وجود ندارد. مطالعات طولانی مدت روی تغذیه افراد و بیماری و مرگ کسانی که به دقت مورد تحقیق قرار گرفته‌اند، نشانگر فواید بسیار مصرف شیر است.

این تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف شیر و لبنیات، خطر سکته مغزی، بیماری‌های قلبی-‌عروقی، دیابت و سرطان روده را کاهش می‌دهد. تنها استثنا در این زمینه در ارتباط است با مردانی که روزانه بیش از یک لیتر و نیم شیر می‌نوشند یا بیش از ۱۰۰ گرم پنیر می‌خورند. آنها بیش از دیگران در خطر ابتلا به سرطان پروستات خواهند بود.

بعضی مواد موجود در شیر
پروتئین - پروتئین یکی از مهم‌ترین مواد درون شیر است که برای بدن انسان بسیار مفید است. پروتئین شیر شبیه پروتئین تخم مرغ است اما در صورتی که افراد نخواهند از منابع حیوانی تغذیه کنند، باید به سراغ غلات و حبوبات و انواع گردوها بروند.

لاکتوز- لاکتوز همان قندی است که به طور طبیعی در شیر وجود دارد. نوشیدن شیر برای افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند، می‌تواند موجب دل درد، نفخ معده، اسهال و گرفتگی عضلات شکم شود.
کلسیم- کلسیم به میزان فراوان در شیر وجود دارد که موجب رشد سالم و قوی استخوان‌ها و دندان‌ها شده و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. کلسیمی که در شیر وجود دارد به خوبی جذب بدن می‌شود و به حرکت عضلات، راه رفتن و کارکرد قلب کمک می‌کند.

آنزیم- شیر به طور طبیعی حاوی مقادیر زیادی آنزیم است. آنزیم‌ها گروهی از پروتئین‌ها هستند که توسط موجودات زنده تولید می‌شوند. آن‌ها بدون آن که مصرف شوند انجام یک واکنش شیمیایی را میسر ساخته و سرعت آن را افزایش می‌دهند.

میکرو RNA - یکی از املاحی که در شیر یافت می‌شود میکرو RNA است. این عنصر می‌تواند بر فعالیت ژن‌های بدن تاثیر بگذارد. البته هنوز مشخص نشده که آیا این تاثیرات بر ژن‌ها مثبت‌ یا منفی هستند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت الاسلام صدیقی اقامه می‌شود

  5. این صدای اقتدار ایران است ...

  6. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  7. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  8. وحدت ملی با وعده صادق

  9. ارژنگ امیرفضلی و زندگی در شرایط سختِ تورنتو

  10. یک نکته قابل‌تامل در مورد توسعه قدرت نظامی ایران

  11. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  12. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  13. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  14. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  15. کمی دیر نیست؟

  16. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  17. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  18. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  19. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  20. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  21. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  22. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  23. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  24. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  25. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

آخرین عناوین